Félelmek nélkül - Hanna (átoklevétel)

Hanna (átoklevétel)

Néhány hónapja úgy éreztem, összecsaptak a hullámok a fejem felett. Nem éreztem jól magam sem a bőrömben, sem az akkori helyzetemben. Nem találtam olyan munkát, amilyenre vágytam, így elkezdtem a megélhetés érdekében egy olyan helyen dolgozni, ahol egyáltalán nem becsültek meg. Mindennapos volt a megaláztatás, a gonoszság és minden nap úgy mentem haza, mintha az összes erőmet elveszítettem volna. Nem törődtem magammal sem testileg, sem lelkileg, csak vártam a csodát. Nem volt kedvem semmihez, ültem otthon, és sajnáltam magam, meg voltam győződve arról, hogy valaki elátkozott, azért vagyok ilyen szerencsétlen. 

Aztán ez a gondolat befészkelte magát a fejembe, és szentül hittem, hogy valahol, valaki, aki nem szeret, szenvedni akar látni.
Így jutottam el az átoklevételre, ahol kiderült, én magam fontam saját életem köré egy átkot. Nem más akart nekem rosszat, hanem összegyűlt a sok sötét gondolatom, és nem engedett szabadulni, továbblépni. Ez hatalmas pofon volt számomra, mert könnyebb lett volna azzal megbirkózni, hogy valaki más utál, mint hogy én saját magamat.

A kezelés során ültem csukott szemmel, és próbáltam rájönni, mi bajom van magammal. Aztán különös érzés járta át a testem, teljesen üresnek éreztem magam: könnyűnek, tisztának. Ez volt az új kezdet, a tiszta lap. Erre az új kezdetre pedig áldást is kaptam, és a következő szavakat: “TUDD, hogy képes vagy rá!”

Azzal az útravalóval indultam el az átoklevételről, hogy innentől már minden rajtam múlik. Nagy feladat volt, hogy megbarátkozzak magammal, hogy megszeressem azt, aki vagyok, és hogy egyáltalán eldöntsem, ki is akarok lenni.

Az első, amit világosan tudtam, hogy nem akarok többé azon a helyen dolgozni, és az is megfogalmazódott bennem, miért: mert jobbat érdemlek. A felmondás hihetetlen szabadsággal töltött el, és megtanultam magamról, hogy bátor vagyok, mert mertem lépni.

Kinyílt előttem a világ, és megtanultam meglátni a szépet mindenben, bármilyen apróságról legyen is szó. Elfogadtam a testem, és eldöntöttem, bármibe is kerül, megadok magamnak mindent, amire vágyom. Ha először nehéz is lesz, de előtérbe helyezem a vágyaimat, és mindig azokat választom mások óhaja helyett. Ez az én életem, és az a dolgom, hogy boldog legyek.

Minden megváltozott: olyan emberek kerestek fel, akikkel szinte sosem beszéltem, de mindig szerettem volna, a fontos kapcsolataim pedig még erősebbek lettek, mert csak egy dologra összpontosítottam: a jóra. Jót adtam, így jót kaptam cserébe, mondhatni boldogságot.

A szabad óráimat, napjaimat azzal töltöttem, míg az új állást kerestem,, hogy felfedezzem magam, és rájöjjek, miért érdemes tisztelnem magam. Sokat tanultam, sok mindenért adtam hálát, és kitűztem magam elé a céljaimat, apróságokat és elérhetetlennek tűnőket egyaránt.

Az igazi áttörést egy állásinterjú hozta meg, ahol megmutathattam másoknak azokat az értékeket, amelyeket felfedeztem magamban. Ráadásul éreztem, hogy tiszteletet kapok cserébe. Akkor vált világossá: ott akarok dolgozni bármi áron. TUDTAM, hogy sikerül, és így is lett! Egy komoly cégnél, intelligens és barátságos emberek között dolgozom, ahol megbecsülnek és értékelnek.

Minden nap felemelt fejjel járok, mert magamba akarom szívni az életet, mindent, ami körülvesz. Segíteni, szeretni, adni és mosolyogni akarok ezentúl mindig, és így is fogok tenni, mert erre van szükségem. Az átoklevétel megadta nekem azt, ami elengedhetetlen az élethez: önmagam tiszteletét. Most azon igyekszem, hogy bepótoljam az elvesztegetett időt magammal, és új álmokat váltsak valóra. TUDOM, semmi nem állíthat meg, szerencsére már saját magam sem!

Hanna, Vecsés

Napi bölcsesség

“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.”

Magamról

Selényi-Vas Éva
Selényi-Vas Éva

Magamról bővebben...

Referencia (Továbbiak a Referenciák menüpont alatt)

Dóri (elhalt lélek hazasegítése és reiki)

Régóta küzdöttem pánikbetegséggel és ebből adódóan depresszióval. Emellett folyamatosan azon járt az agyam, hogyan tudnék a boldogtalan házasságomból minél könnyebben kilépni. 2017. ősz környékén egy nagyon nehéz időszakon mentem keresztül, antidepresszánst kezdtem szedni, de egyértelmű volt, hogy ez önmagában kevés lesz, ennél sokkal többet kell tennem önmagamért. Ekkor fordultam Évihez. Rengeteg segítséget kaptam tőle.

Bővebben...: